ГоловнаЕкономікаБізнес

"Антонов" підтримав ідею використання "Гостомеля" для прийому лоукостів

Інформацію про неготовність аеродрому в ДП назвали помилковим викладом фактів.

"Антонов" підтримав ідею використання "Гостомеля" для прийому лоукостів
Фото: antonov.com

У державному підприємстві "Антонов" підтримують пропозицію про використання аеродрому "Київ-Антонов", що входить до складу льотно-випробувальної бази підприємства в смт Гостомель Київської області для обслуговування лоукост-компаній.

Про це інформує прес-служба підприємства.

Згідно з повідомленням, на виконання розпорядження прем'єр-міністра Володимира Гройсмана, яке було надано під час наради за участю представників ДП "Антонов" у Кабінеті Міністрів України, сформована робоча група з підготовки бізнес-плану щодо використання аеродрому "Київ-Антонов", смт Гостомель, для обслуговування лоу-кост авіакомпаній.

"Цей аеродром сертифіковано за 1 категорією ICAO, він може приймати і відправляти повітряні судна цілодобово протягом всього року. Зараз аеропорт використовується як порт для вантажних літаків і проведення льотних випробувань. Розвиток його інфраструктури в напрямку забезпечення обслуговування пасажирів стане у нагоді не тільки для аеропорту, але і для регіону загалом. Одним з важливих чинників стане створення нових робочих місць", - йдеться в повідомленні.

Також зазначається, що інформація, яка з'явилася в пресі про неготовність ДП "Антонов" до виконання поставленого завдання, є нічим іншим, як помилковим викладом фактів.

Аеропорт "Гостомель" розташований за 25 кілометрів на північний захід від Києва, за два кілометри від селища Гостомель. Він має штучну злітно-посадкову смугу довжиною 3,5 км і шириною 56 м, але не має терміналу.

Нагадаємо, що питання аеропорту для лоукостерів стало актуальним після того, як ірландська авіакомпанія Ryanair скасувала плани щодо початку польотів в Україну, не зумівши домовитися з "Бориспіль".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram