ГоловнаЕкономікаБізнес

"Нібулон" формує найсучасніший в Україні автопарк і кардинально знижує навантаження на дороги Новости компаний

Лідер аграрного ринку України компанія «НІБУЛОН» формує найсучасніший в Україні автопарк вантажного транспорту, що дозволить підвищити ефективність не тільки автомобільної, але і річкової логістики вантажних перевезень компанії. Про це у вівторок у Києві заявив журналістам генеральний директор ТОВ СП "Нібулон", Герой України Олексій Вадатурський під час урочистої церемонії передачі компанії сідлових тягачів Volvo.

За словами О. Вадатурського, компанія в цьому році придбала 60 нових тягачів, 30 з яких – автомобілі Volvo, інші – Mercedes і Scania.

«За даними Світового банку, кількість нових вантажних автомобілів на автодорогах України – менше 1 % всього парку, до 5 років – менше 3 %, більше 75 % автомобілів – старше 10 років. Таким чином, купуючи цей автопарк, який буде задіяний у перевезеннях зернових і олійних культур з нашої інфраструктури в морські і річкові порти, ми покращимо статистику в цілому нового парку автомобілів в Україні. Фактично сьогодні ми отримаємо новий автопарк вантажної техніки в країні», – зазначив гендиректор «НІБУЛОНа».

Він також підкреслив, що автомобілі Volvo прийшли в Україну прямо з конвеєрів в Генті (Бельгія) і Гетеборзі (Швеція) і є новітніми моделями, які поставляються також у країни Європи.

Комерційний директор Volvo Trucks Україна Інна Смола додала, що транспорт був спроектований спеціально під потреби «НІБУЛОНа». «Ми вивчили маршрути і умови експлуатації автомобілів і запропонували комплектацію, повністю адаптовану не просто до доріг України, а саме для таких перевезень, які буде здійснювати «НІБУЛОН» – коротке плече з полів навколо річкових терміналів у межах 80-120 км», – зазначила вона.

Крім того, за словами І. Смоли, транспорт обладнаний системою моніторингу, яка дозволяє в режимі онлайн відстежувати близько 170 параметрів автомобіля, в тому числі і рівень завантаження, стиль водіння, витрати палива та інші. Усі водії, які будуть працювати на нових Volvo, пройдуть обов'язковий курс навчання ефективної експлуатації транспорту.

За словами О. Вадатурського, «НІБУЛОН» є першою в Україні аграрною компанією, яка повністю відмовляється від міжобласних перевезень зернових і олійних культур.

«Ми створюємо інфраструктуру, за якою доставка буде здійснюватися в межах області на найближчий річковий елеватор, а далі транспортування відбувається по воді. Ми вже зняли з доріг близько 2 млн тонн зернових на рік, а кожен мільйон тонн – це економія на ремонті покриття в розмірі близько 800 млн грн. Ми плануємо довести обсяги річкових перевезень до 60 % у системі нашої логістики та ставимо завдання вийти на 4-5 млн тонн зернових, знятих з автодоріг. Це дозволить Україні економити до 4 млрд грн на ремонті шляхів сполучення щорічно», – підкреслив гендиректор «НІБУЛОНа».

Він також додав, що компанія впровадила програму вивільнення обласних центрів від великотоннажного автотранспорту, зводячи термінали за їхніми межами і прокладаючи шляхи вантажних автомобілів в обхід цих міст.

«Держслужбовці могли б вивчити цей досвід і впровадити його в масштабах країни. Це було б краще, ніж нас постійно критикувати», – зазначив він.

«Те, що ми спостерігаємо сьогодні, – це історія успіху європейського бізнесу. Це показує взаємні контакти бізнесу всередині Європи. І це історія про високоефективний бізнес. Для мене це один із тих прекрасних моментів, коли ми бачимо, як Україна, Бельгія, Швеція і Європейський Союз в цілому ростуть і розвиваються економічно разом, створюючи фундамент для успішного спільного соціального і політичного майбутнього», – зазначив посол Королівства Бельгія в Україні Люк Якобс.

За словами першого секретаря Посольства Швеції в Україні Генріка Нурберга, це приклад тієї підтримки, яку всі країни-члени Європейського Союзу хотіли б надати Україні. «Для будь-якого посольства одним із основних завдань є збільшення обсягів двосторонньої торгівлі. Ми бачимо сьогодні хороші показники між Україною і Швецією. Але для подальшого зростання нам потрібні ще приклади успішних історій – як ця між «НІБУЛОН» і «Вольво Тракс Україна». Шведські компанії дуже обережні в прийнятті рішень і не роблять остаточних кроків, поки не переконаються в створенні всіх необхідних умов для роботи. І є безліч шведських компаній, зацікавлених в українському ринку, які просто чекають, щоб зробити цей фінальний крок. Тому так важливо максимально широко розповідати про цю історію успіху», – підкреслив він.

«Для "Вольво Тракс Україна" заслужити довіру кращої агрокомпанії України – це значне досягнення, яким ми дуже пишаємося. Сьогоднішня подія ілюструє приклад того, як європейські країни здатні розвивати відносини. «НІБУЛОН» – це флагман української економіки, який створює не тільки сучасну історію України, але і компанія, яка веде нашу країну в майбутнє. І «Вольво Тракс Україна» пишається тим, що стало частиною цієї історії зростання і розвитку України», – зазначила Інна Смола.

«Ми показуємо приклад того, що Україна має бути європейською країною як не подивись – і за якістю техніки, і за якістю життя, і за якістю робочих місць. Тому ми робимо все, щоб бути кращими з усiх бокiв», – підкреслив Олексій Вадатурський.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram