ГоловнаЕкономікаБізнес

У Крим доправили ще дві газові турбіни

Позов до суду від Siemens не зупинив Росію.

У Крим доправили ще дві газові турбіни
Фото: reuters.com

Росія доставила до Криму ще дві газові турбіни, ймовірно, виробництва Siemens.

Про це повідомляє Reuters із посиланням на своїх репортерів. Турбіни були доставлені в порт Феодосії. Агентство виклало стоп-кадр із відео, яке датоване 11 липня. При цьому Reuters зазначає, що не має незалежного підтвердження інформації про те, що турбіни були виготовлені німецьким концерном Siemens, поставки якого в Крим підпадають під санкції ЄС.

Минулого тижня Reuters з посиланням на обізнані з проектом джерела повідомило, що дві з чотирьох турбін виробництва Siemens привезли до Криму для використання на споруджуваних електростанціях.

Siemens підтвердив, що щонайменше дві турбіни "проти волі" компанії були поставлені в Крим замість Тамані на півдні Росії. Німецький концерн подав в арбітражний суд Москви позов проти російської держкомпанії "Технопромекспорт", яка будує електростанції в Криму, вимагаючи повернути газові турбіни, поставлені в обхід санкцій на анексований РФ півострів.

Німецький концерн продав чотири газові турбіни "Технопромекспорт" у 2015 році. Обидві компанії стверджували, що це обладнання буде направлено на Таманський півострів, відокремлений від Криму Керченською протокою.

У 2014 році ЄС заборонив компаніям єврозони вести бізнес з Кримом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram