ГоловнаЕкономікаБізнес

У статистиці митниці РФ виявилися дані про завезення антрациту з "ДНР" і "ЛНР"

Назад в Україну повернувся майже такий самий обсяг цього виду вугілля.

У статистиці митниці РФ виявилися дані про завезення антрациту з "ДНР" і "ЛНР"
Фото: business-tv.com.ua

Статистика на сайті Південного митного управління Федеральної митної служби РФ свідчить про завезення в Росію антрациту із захоплених шахт на Донбасі.

Зокрема, в ній зазначено, що в травні 2017 року в Ростовську область РФ з України надійшло 58,652 тис. тонн антрациту вартістю $3,14 млн, січні-травні - 236,568 тис. тонн вартістю $13,044 млн, пише "Інтерфакс-Україна".

Усі українські шахти, які видобувають антрацит, розташовані в окупованих районах Донбасу і під контролем бойовиків. На контрольованих владою України територіях цей вид палива зараз не видобувають. За інформацією Міненерговугілля України, з метою узгодження ліцензій на експорт антрациту в 2017 році до відомства ніхто не звертався.

У статистичних даних Південного митного управління ФМС РФ також зазначено, що в травні 2017 року через Ростовську область РФ в Україну було експортовано 24,408 тис. тонн антрациту вартістю $2,146 млн, у січні-травні - 236,296 тис. тонн антрациту вартістю $16,293 млн.

Нагадаємо, навесні Міненерговугілля пропонувало Кабміну заборонити імпорт антрациту з Росії, однак таке рішення так і не було прийнято.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram