ГоловнаЕкономікаФінанси

​ПриватБанк найняв компанію з управління персоналом Amrop для пошуку нового голови правління замість Шлапака

Очікується, що пошук голови і фінансового директора займе 4 тижні.

​ПриватБанк найняв компанію з управління персоналом Amrop для пошуку нового голови правління замість Шлапака
Фото: EPA/UPG

Наглядова рада ПриватБанку повідомила про обрання компанії з підбору управлінського персоналу Amrop Executive Search Ukraine для пошуку кандидатів на посаду голови правління (головного виконавчого директора) і першого заступника голови (фінансовий директор) ПАТ КБ "ПриватБанк".

Компанія Amrop обрана під час незалежного конкурсу серед 11 провідних компаній з пошуку керівного персоналу, що спеціалізуються на банківському секторі, повідомляє прес-служба наглядової ради ПриватБанку.

Очікується, що пошук голови і заступника голови правління (фінансового директора) займе 4 тижні, а саме: два тижні - для звернення до кандидатів і відбору короткого списку для розгляду наглядовою радою; два тижні - для співбесіди кандидатів з наглядовою радою.

"Серед короткого списку (шортлист) наглядова рада вибере фіналістів, які отримають можливість очолити зміни з високим рівнем публічного розголосу, метою яких є повернення істотних інвестицій, здійснених державою від імені українського народу", - йдеться в повідомленні.

Загалом передбачається розробка і впровадження стратегії банку з метою повернення до помітного зростання і прибутковості, а також проведення роботи з портфелем проблемних кредитів і активів банку.

Основними вимогами і рекомендаціями до кандидатів є відповідний професійний досвід роботи на керівних посадах банку і/або іншої фінансової установи; здатність відігравати провідну роль в банківській сфері України; наявність підприємницьких, управлінських і лідерських навичок; вміння приймати складні рішення, коли це необхідно; цілісність і надійність; володіння українською та/або російською мовами буде перевагою.

Нагадаємо, голова ПриватБанку Олександр Шлапак подав у відставку в кінці червня.

Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року Приватбанк перейшов у державну власність, оскільки попередні власники довели його до неплатоспроможності.


Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram