ГоловнаЕкономікаБізнес

Siemens подав до суду через поставки його турбін у Крим

Відповідачем виступає структура російської держкорпорації "Ростех".

Siemens подав до суду через поставки його турбін у Крим

Німецький концерн Siemens подав позов проти компанії "Технопромекспорт" у зв'язку з поставкою в Крим газотурбінних установок для теплоелектростанцій.

Про це заявив у вівторок ТАСС представник прес-служби німецького концерну Вольфрам Трост.

"Позов подано. Як ми раніше повідомляли в заяві, він спрямований проти тих, хто несе відповідальність за це. А саме - проти менеджменту ТПЕ. Позов подано в Москві", - повідомив він.

Росія будує дві електростанції в окупованому нею Криму - біля Севастополя і біля Сімферополя. Поточне технічне рішення обох ТЕС передбачає встановлення газових турбін потужністю 160-187 МВт. Єдиним російським виробником таких турбін є спільне підприємство Siemens і концерну "Силові машини" в Санкт-Петербурзі, в якому німецький акціонер має 65%.

Але компаніям Євросоюзу заборонено постачати будь-яку продукцію на півострів. Санкції проти Криму були введені в 2014-му після його окупації Росією.

На початку липня 2017 року з'явилася інформація, що турбіни Siemens були поставлені Крим в обхід санкцій. 10 липня Siemens визнав, що як мінімум дві з чотирьох газових турбін, поставлених ним для проекту ТЕС на півострові Тамань, були перенаправлені Росією в Крим, і пообіцяв судитися.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram