ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд арештував київський дельфінарій "Немо"

Будівлю визнано доказом у кримінальному провадженні.

Суд арештував київський дельфінарій "Немо"
Фото: nemokiev.com

Печерський районний суд Києва 3 липня наклав арешт на земельну ділянку під дельфінарієм "Немо" і заборонив використовувати побудовані на ній споруди.

Згідно з постановою, Головне слідче управління Генеральної прокуратури з 16 грудня 2014 року веде досудове розслідування в кримінальному провадженні за ознаками кримінальних злочинів, передбачених ч. 1, 4 ст. 190 (шахрайство в особливо великих розмірах), ч. 4 ст. 358 (підроблення документів), ч. 5 ст. 27 ч. 2 ст. 364 (зловживання владою або службовим становищем) Кримінального кодексу.

Під час досудового розслідування встановлено, що 22 травня 2017 року підприємство "Ардал" на підставі договору купівлі-продажу передало у власність особі земельну ділянку з цільовим призначенням для будівництва, обслуговування та експлуатації автозаправного комплексу.

На цій земельній ділянці зараз розташована і експлуатується двоповерхова будівля, в якій працює Київський дельфінарій "Немо".

Згідно з листом з Державної архітектурно-будівельної інспекції від 9 червня 2017 року, в департаменті відсутня інформація про видачу дозволу ТОВ "Нерум", ТОВ "Ардал" або іншим організаціям на виконання будівельних робіт за вказаною адресою.

Також 20 серпня 2013 року Господарським судом Києва винесено рішення, згідно з яким ТОВ "Нерум" зобов'язане знести самовільно збудоване нежитлове приміщення, яке експлуатують як дельфінарій.

Разом з тим, незважаючи на вимоги закону, а саме на те, що цільове призначення земельних ділянок не відповідало намірам забудовника і не розраховане на будівництво двоповерхової капітальної будівлі, департамент містобудування та архітектури виконавчого органу Київської міської ради не видав містобудівні умови й обмеження забудови земельної ділянки.

Крім того, Держархбудінспекція не видала відповідний дозвіл на виконання будівельних робіт, і з 2015 року не проводилися заходи щодо усунення вказаних порушень.

Відзначено, що 21 червня 2017 року в рамках цього кримінального провадження земельну ділянку і дельфінарій, розташований на ньому, визнано речовим доказом, про що винесено відповідну постанову.

У зв'язку з цим суд задовольнив клопотання прокуратури і наклав арешт на земельну ділянку, заборонивши розпоряджатися і використовувати будь-яким чином зазначену земельну ділянку та розташовані на ній будівельні споруди.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram