ГоловнаЕкономікаБізнес

Гарантії України на "Євробачення" були арештовані на вимогу телеканалу Еuronews, - Аласанія

Рішення можна оскаржити до 11 липня.

Гарантії України на "Євробачення" були арештовані на вимогу телеканалу Еuronews, - Аласанія
Фото: 24tv.ua

Фінансові гарантії України на проведення пісенного конкурсу "Євробачення-2017" в розмірі 15 млн євро були заблоковані на вимогу міжнародного телеканалу Euronews (Ліон, Франція).

Про це повідомив голова Національної громадської телерадіокомпанії (НГТУ) Зураб Аласанія.

"Третя сторона з'явилася. Після того, як ми найняли фірму, швейцарську адвокатську контору, вона пішла в суд і отримала документи. З них точно відомо, що це Еuronews. Це вже офіційна інформація", - сказав Аласанія.

Він додав, що є можливість оскарження такого рішення впродовж 10 днів із моменту отримання документів (до 11 липня).

Також 5 липня в Кабінеті Міністрів відбулася нарада з цього питання.

Нагадаємо, в червні були арештовані гарантії належного проведення "Євробачення-2017" в розмірі 15 млн євро. Повідомлення про блокування цих коштів надійшло від Женевського управління зі стягнення боргів на вимогу третьої особи. Хто саме був третьою особою, боржником якого є НГТУ, зазначено не було.

У жовтні 2016 року Госпсуд Києва вирішив стягнути з Національної телекомпанії (НТКУ) 10,591 млн євро на користь Euronews. Договір про створення української версії між НТКУ та Euronews було укладено в жовтні 2010 року. У 2014 році керівництво Державного комітету телебачення і радіомовлення та НТКУ ініціювало припинення відносин як невигідних з фінансового погляду для української сторони.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram