ГоловнаЕкономікаДержава

Двох менеджерів УЗ упіймали на вимаганні $150 тисяч (оновлено)

Затримано керівників двох департаментів.

Двох менеджерів УЗ упіймали на вимаганні $150 тисяч (оновлено)
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Правоохоронці затримали двох менеджерів "Укрзалізниці" за вимагання хабара в розмірі 150 тис. доларів, написав генпрокурор Юрій Луценко у фейсбуці.

"Знову "Укрзалізниця". За вимагання хабара в 150 тис доларів затримано начальника Департаменту майнових і земельних ресурсів Андрія Тимошенка і заступника начальника юридичного Департаменту Ященка. Тривають обшуки", - зазначив він.

Оновлення. На сайті "Укрзалізниці" повідомляють, що слідчі дії в адміністративній будівлі УЗ і низці структурних підрозділів проводять СБУ і прокуратура Києва в рамках кримінального провадження від 15 березня 2017 року щодо договору оренди землі в смт Пісківка (Київська область). Обшуки проводять на підставі постанови Дніпровського райсуду Києва. Керівників декількох департаментів підозрюють у змові щодо договору оренди земельної ділянки в смт Пісківка.

При цьому УЗ звертає увагу на те, що одного із затриманих - заступника начальника юридичного департаменту компанії - призначили на цю посаду лише 1 червня 2017 року, а до цього він узагалі не працював у сфері залізничного транспорту.

Оновлення 11:10. Прес-служба Київської прокуратури повідомила, що операція із затримання співробітників УЗ пройшла 6 липня.

Вони погодилися взяти майже 4 млн гривень у директора одного з підприємств Київської області за передачу в оренду 9 га землі на території Пісківки.

Їм висунули підозру за ч.4 ст.368 Кримінального кодексу - отримання хабара. Санкція цієї статті передбачає позбавлення волі на термін до 12 років.

В рамках слідства відбулися обшуки в приміщенні ПАТ "Укрзалізниця", а також за місцем проживання фігурантів.

Нагадаємо, в червні правоохоронні органи повідомили про низку кримінальних справ стосовно посадових осіб УЗ. 13 червня в головному офісі компанії пройшли обшуки.

Контракт з головою "Укрзалізниці" Войцехом Бальчуном закінчився 5 червня. Чи продовжувати його, Кабмін повинен вирішити найближчим часом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram