ГоловнаЕкономікаФінанси

Білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня зібрався купити Сбербанк

Операція буде оформлена через білоруський Паритетбанк.

Білоруський бізнесмен Віктор Прокопеня зібрався купити Сбербанк

Білоруський бізнесмен, засновник інвестиційної компанії VP Capital Віктор Прокопеня збирається купити український Сбербанк.

Про це він розповів в коментарі probusiness.by.

"Ми обговорюємо угоди про викуп усіх акцій Паритетбанку, що належать Білорусі, а також придбання Паритетбанком Сбербанку України. І вже подали документи відповідним фінансовим і антимонопольним регуляторам... Саїд Гуцерієв планував придбання Сбербанку, але що сталося із його заявкою, слід запитати в нього. Я подав заявку, оскільки придбання білоруського Паритетбанку і Сбербанку України - добра інвестиційна можливість, а також логічний і важливий розвиток мого бізнесу: настав час його диверсифікації для забезпечення додаткової стабільності", - заявив Прокопеня.

Білоруський Паритетбанк - це 15-й за активами банк Білорусі. Сбербанк - один з найбільших в Україні.

Нагадаємо, 27 березня російський Сбербанк оголосив про продаж свого українського дочірнього банку.

Покупцями мали виступити громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва (компанії "Роснафта", "Нефтіс", Бінбанк), а також Григорій Гусельников, який у "нульових" роках працював у Бінбанку, а зараз є основним акціонером латвійського Norvik Banka.

Передбачалося, що після завершення угоди Сбербанк перейменують на Norvik Banka.

24 червня заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова повідомила, що регулятор має зауваження до пакетів документів від Гуцерієва і Гусельникова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram