ГоловнаЕкономікаБізнес

Обшуки на "Укрхімтрансаміаку" пройшли у справі про розкрадання 130 млн гривень

Держпідприємство - монополіст на транспортування рідкого аміаку.

Обшуки на "Укрхімтрансаміаку" пройшли у справі про розкрадання 130 млн гривень
Фото: hubs.ua

Служба безпеки України в суботу, 24 червня, прокоментувала обшуки, які пройшли на держпідприємстві "Укрхімтрансаміак" 21 червня.

Виявилося, що спецслужба розслідує діяльність колишнього топ-менеджменту підприємства. Посадовцям інкримінують привласнення понад 130 млн гривень на період 2012-2016 років. Ці гроші повинні були направлятися на підтримку функціонування аміакопроводу у безпечному для населення стані.

У зазначений період підприємством керував Віктор Бондик. Це молодший брат колишнього народного депутата від Партії регіонів Валерія Бондика.

Під час обшуків правоохоронці вилучили документацію та інші докази, які підтверджують причетність колишніх керівників ДП до укладення збиткових і фіктивних договорів на виконання робіт, надання послуг і постачання товарно-матеріальних цінностей.

Триває досудове розслідування щодо низки кримінальних проваджень за ознаками кримінальних правопорушень, передбачених ч. 2 ст. 364 (зловживання службовим становищем), ч. 2 ст. 366 (службове підроблення), ч. 1 ст. 367 (службова недбалість) і ч. 5 ст. 191 (розкрадання) Кримінального кодексу України.

"Укрхімтрансаміак" був створений в 2001 році і є монополістом в Україні з транспортування рідкого аміаку магістральними трубопроводами.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram