ГоловнаЕкономікаБізнес

Київська митниця за 5 місяців збільшила обсяг оброблених вантажів на 20%

Основними групами товарів, які проходять митні процедури, є легкові автомобілі, запчастини, засоби зв'язку, комп'ютерна та побутова техніка.

Подробиці читайте на УНІАН: https://economics.unian.net/finance/1964031-kievskaya-tamojnya-za-5-mesyatsev-uvelichila-obyem-obrabotannyih-gruzov-na-20.html

Київська митниця за 5 місяців збільшила обсяг оброблених вантажів на 20%
Фото: od.sfs.gov.ua

Київська міська митниця Державної фіскальної служби України (ДФС) за період з січня по травень 2017 року збільшила обсяг оброблюваних вантажів за ваговими показниками на 20% порівняно з аналогічним періодом минулого року. Про це повідомив під час засідання Громадської ради при Головному управлінні ДФС у місті Києві виконувач обов'язків начальника відомства Сергій Тупальський.

Він також розповів, що кількість митних декларацій, що їх оформляють на Київській митниці, зросла порівняно з минулим роком на 23%, кількість суб'єктів господарювання, які здійснювали зовнішньоекономічну діяльність на митниці, зросла на 37%, а надходження до державного бюджету - на 18,1% - до 16,6 млрд грн. "Завдяки перевиконанню планових показників для бюджету Київської міської адміністрації вдалося акумулювати понад 400 млн грн, які будуть спрямовані на ремонт доріг Києва", - додав Тупальський.

За його словами, основними групами товарів, які проходять митні процедури в очолюваному ним відомстві, є легкові автомобілі, запчастини, засоби зв'язку, комп'ютерна та побутова техніка.

При цьому Тупальський поскаржився, що йому з колегами наразі не вдалося суттєво знизити середній час митного оформлення товарів, що у всіх митних режимах становить 3 год. 3 хв. Минулого року цей показник становив 3 год. 10 хв. За перші 5 місяців 2017 року Київською міською митницею ДФС прийнято 449 справ про порушення митних правил на суму 90,5 млн грн.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram