ГоловнаЕкономікаДержава

МВФ схвалив проект пенсійної реформи

Фонд сподівається на ухвалення законопроекту у Верховній Раді.

Міжнародний валютний фонд схвалив проект пенсійної реформи, підготовлений українським урядом. Про це йдеться в листі голови місії МВФ Рона Ван Родена, який опубліковано на сайті уряду.

"Крапку в переговорному процесі поставив прем'єр-міністр України, який безпосередньо брав участь у переговорах із головою місії МВФ Роном Ван Роденом. Результатом переговорів стало затвердження збалансованого, комплексного документа, заснованого на найкращому світовому досвіді, який дає відповіді на ті виклики і проблеми, що гостро стоять сьогодні перед Українською державою і суспільством", - йдеться в заяві Кабміну.

Такий самий лист із підтримкою законопроекту надійшов і від Світового банку.

Нагадаємо, Кабмін схвалив законопроект про пенсійну реформу 17 травня.

Проект реформи передбачає, що у 2018 році мінімальний страховий стаж для виходу на пенсію за віком буде підвищено до 25 років, а до 2028 року буде щорічно підвищуватися на один рік і в результаті становитиме 35 років. Передбачається запровадження єдиного підходу нарахування пенсій для пенсіонерів з використанням показника середньої заробітної плати на рівні 3 764,4 грн (на цей момент, залежно від року призначення пенсії, від 1 197,91 грн до 3 764,4 грн).

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram