ГоловнаЕкономікаФінанси

РФ зажадала від України заплатити $325 млн за облігаціями в суді Лондона (оновлено)

Росія хоче отримати відсотки за спірними євробондами.

РФ зажадала від України заплатити $325 млн за облігаціями в суді Лондона (оновлено)

Росія вимагає від України $ 325 млн за призупинення виконання рішення суду Лондона щодо єврооблігаційного спору.

Відповідну вимогу було висунуто довіреною особою РФ під час засідання суду в п'ятницю, повідомляє "Інтерфакс" з посиланням на Bloomberg.

Обсяг претензії розрахований як сума платежів, які Україна перерахувала б Росії, якби погодилася на реструктуризацію цінних паперів разом з іншими власниками українських євробондів.

Оновлення. Прес-служба Мінфіну України повідомляє, що суддя вирішив взяти час на ухвалення рішення.

"Під час засідання 26 травня 2017 у Високому суді в Лондоні суддя Блер розглянув низку невирішених питань за результатами рішення, винесеного судом 29 березня 2017 в порядку спрощеного провадження. Зокрема, суд розглянув заяву України про подальше зупинення виконання судового рішення до завершення розгляду апеляційної скарги України в англійському Апеляційному суді, що відбудеться не раніше 2018 року.

З огляду на складність порушених питань, суддя вирішив відкласти винесення свого рішення. Таким чином, після сьогоднішнього слухання суддя виділить певний час на те, щоб розглянути питання глибше перед тим, як ухвалити своє рішення у визначений термін", - сказано в повідомленні.

Нагадаємо, Високий суд Лондона 29 березня 2017 року схвалив прискорений розгляд позову РФ до України про євробонди на $3 млрд. Водночас в рішенні суду не було остаточного рішення по суті спору.

Україна має намір подати апеляцію на рішення Високого суду Лондона 23 червня 2017 року, розгляд якої попередньо очікується на початку 2018 року.

Україна винна Росії $3 млрд за спірними облігаціями, які були випущені наприкінці 2013 року як частина допомоги режиму Віктора Януковича в обмін на відмову від Асоціації з Євросоюзом. Президент РФ Володимир Путін пообіцяв Януковичу $15 млрд, але через Євромайдан видав тільки $ 3 млрд.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram