ГоловнаЕкономікаБізнес

Авдіївський коксохім відновив роботу після трьох місяців вимушеного простою

На початку травня завод підключився до нової ЛЕП на підконтрольній Україні території.

Авдіївський коксохім відновив роботу після трьох місяців вимушеного простою
Авдеевский коксохимический завод
Фото: Макс Левин

На Авдіївському коксохімічному заводі після трьох місяців вимушеного простою введено в експлуатацію друге виробниче крило.

Про це повідомляє прес-служба Метінвесту.

"Відновили роботу чотири структурних підрозділи підприємства. Це дало можливість повноцінно працювати всьому чотирьохтисячному колективу коксохіму", - йдеться в повідомленні.

Як відомо, з кінця січня через постійні перебої з електропостачанням у результаті бойових дій завод змушений був працювати на власній генерації за рахунок природного газу. Два коксових цехи з чотирьох довелося перевести в режим гарячої консервації. Були зупинені і хімічні цехи. В результаті частину працівників підприємства вивели в оплачуваний простій.

Зрештою, 31 січня робота Авдіївського коксохімічного комбінату була припинена вперше за час конфлікту на Донбасі. Два коксових цехи з чотирьох довелося перевести в режим гарячої консервації. Були зупинені і хімічні цехи.

До травня 2017 року електропостачання міста забезпечувалося з окупованої території, а ЛЕП, що живить Авдіївку, проходила через зону бойових дій, що ставало причиною її частих ушкоджень і знеструмлення міста і заводу. Через відсутність режиму тиші неможливо було проводити відновлювальні роботи. Було ухвалено рішення збудувати нову ЛЕП на підконтрольній Україні. На початку травня коксохім підключився до нової ЛЕП. ПАТ "Авдіївський коксохімічний завод" (АКХЗ) - найбільше в Європі високотехнологічне коксохімічне підприємство. На заводі випускається 31 вид продукції, основною продукцією заводу є доменний кокс, пек електродний, сирий бензол. На частку АКХЗ припадає 23% українського ринку валового коксу.

АКХЗ входить у групу "Метінвест" бізнесмена Ріната Ахметова.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram