ГоловнаЕкономікаБізнес

Американська Сargill більше не володіє акціями Ukrlandfarming

Агрохолдинг Бахматюка знову на 100% належить йому.

Американська Сargill більше не володіє акціями Ukrlandfarming
Фото: waklinger.com

Американська корпорація Сargill більше не володіє акціями Ukrlandfarming, пише LIGA.net з посиланням на фінансовий звіт холдингу.

У звіті йдеться, що станом на 31 грудня 2016 року 95% акцій Ukrlandfarming належить Avonex Limited, а ще 5% - Quickcom Limited. Обидві компанії повністю належать Олегу Бахматюку.

У 2015-му році 5% акцій володіла компанія Cargil Financial Services International Inc (водночас у звіті, ймовірно, допущено помилку, оскільки Cargill пишеться з двома "l").

Нагадаємо, що Cargill придбав 5% акцій в 2014 році за $200 млн, у рахунок цих акцій компанія здійснювала торгове фінансування.

Ukrlandfarming - найбільший агрохолдинг України. У нього входять 15 елеваторів, 216 горизонтальних зерносховищ, п'ять насіннєвих заводів, 19 птахофабрик, 10 ферм з вирощування курей-несучок, три репродуктора, три селекційних господарства, шість комбікормових заводів, завод з виробництва яєчних продуктів "Імперово Фудз", три склади тривалого зберігання яєць, шість цукрових заводів, 19 м'ясокомбінатів і два заводи з виробництва шкіри. Також до складу корпорації входить найбільший в Євразії виробник яєць "Авангард".

Земельний банк UkrLandFarming становить 654 тис. га.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram