ГоловнаЕкономікаДержава

Стартував пілотний проект малої приватизації через систему ProZorro

Відкритий продаж неефективних держпідприємств допоможе викорінити корупційні схеми.

Стартував пілотний проект малої приватизації через систему ProZorro
Фото: 5.ua

Кабінет Міністрів прийняв протокольне рішення і доручив відпрацювати пілотний проект із продажу об'єктів малої приватизації через електронну систему публічних закупівель ProZorro.

Про це повідомляють на сайті уряду.

Як зазначив прем'єр-міністр Володимир Гройсман, відкритий продаж неефективних державних підприємств сприятиме викоріненню корупційних схем.

"Про що йдеться: є невелике держпідприємство, яке може бути продане. Його можна продавати якимись невідомими схемами, а можна абсолютно прозоро - через електронний майданчик: хто зареєструвався, той купив. Пересічному українцеві, підприємцеві не треба вклонятися чиновнику і займатися корупцією, щоб щось придбати, - він вийшов на електронний реєстр, подивився, якщо є якийсь об'єкт, який його цікавить, зробив електронну заявку, взяв участь в електронних торгах - і все, немає ніяких проблем", - наголосив прем'єр.

Він також закликав швидше внести прийняті пропозиції в робочому варіанті.

Відзначають, що пропозиції цього пілотного проекту були відпрацьовані спільно з Фондом держмайна і Міністерством економрозвитку і торгівлі. Якщо він буде успішний, його поширять на продаж великої частини неефективних держпідприємств.

В. о. голови ФДМ Дмитро Парфененко, який також брав участь в обговоренні рішення, зауважив, що наради з питань гармонізації внутрішніх процедур Фонду з системою ProZorro вже проведено, а зміни в положення - "майже відпрацьовані".

Нагадаємо, в грудні 2015 року Верховна Рада ухвалила закон, що встановлює обов'язкове проведення всіх держзакупівель через систему ProZorro з 1 квітня 2016 року для міністерств і великих держкомпаній, а з 1 серпня - для всіх держкомпаній і держорганів.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram