ГоловнаЕкономікаДержава

Представники МВФ 16 травня приїдуть в Україну для узгодження пенсійної реформи

Після цього законопроект оприлюднять.

Представники МВФ 16 травня приїдуть в Україну для узгодження пенсійної реформи
Министр социальной политики Андрей Рева
Фото: Макс Требухов

В Україну 16 травня прибудуть представники Міжнародного валютного фонду, яким представлять проект закону про пенсійну реформу.

"16 травня вони повинні приїхати ще раз, щоб подивитися сам законопроект", - сказав міністр соціальної політики Андрій Рева в коментарі агентству "Інтерфакс-Україна" в середу.

За його словами, практично всі деталі проекту пенсійної реформи узгоджено з МВФ. Представники фонду хочуть подивитися, як ці моменти були прописані в законопроекті.

Рева зазначив, що незабаром після передачі законопроекту представникам МВФ прем'єр-міністр України Володимир Гройсман представить реформу українській громадськості.

Нагадаємо, Україна зобов'язалася перед МВФ провести пенсійну реформу, при цьому терміном прийняття відповідного законопроекту в меморандумі з фондом зазначено кінець квітня. Пенсійна реформа повинна набути чинності з 1 січня 2018 року і мати такі характеристики: новий набір варіантів виходу на пенсію з ширшим за наявний діапазоном пенсійного віку залежно від загального трудового стажу, а також з пенсійними виплатами, які заохочують громадян до більш пізнього виходу на пенсію; гарантії того, що українці отримуватимуть пенсії, які є пропорційними сплаченим внескам.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram