ГоловнаЕкономікаДержава

Автопарк Кабміну візьме в оренду електромобілі (оновлено)

"З 5 травня в секретаріаті з'являться електромобілі, ми зважимо всі недоліки, підрахуємо економію". 

Автопарк Кабміну візьме в оренду електромобілі (оновлено)
Александр Саенко
Фото: Сергей Нужненко

В автопарку Кабінету міністрів України незабаром з'являться електромобілі. Про це заявив міністр Кабміну Олександр Саєнко, пише "Інтерфакс-Україна".

"З 5 травня в секретаріаті з'являться електромобілі, ми зважимо всі недоліки, підрахуємо економію і якщо це буде вигідно, то я впевнений, що це буде вигідний експеримент", - сказав він в інтерв'ю телеканалу ICTV.

За його словами, у разі потреби та успішності експерименту, кількість електромобілів буде збільшуватися.

Оновлення. Агентство Українські новини повідомляє, що автопідприємство Господарсько-фінансового департаменту секретаріату Кабміну планує взяти в оренду два Nissan Leaf.

У системі ProZorro є інформація, що автопарк планує домовитися про це з ТОВ "Кар Рентал Україна". У повідомленні про намір укласти договір не вказані марка і модель автомобілів, але в тендерній документації двох попередніх скасованих тендерів йшлося про автомобілі Nissan Leaf.

Термін оренди зазначено з травня по серпень 2017 включно.

На попередньому тендері автопідприємства секретаріату Кабміну на оренду двох електромобілів тендерний комітет 31 березня 2017 відхилив пропозицію ТОВ "Кар Рентал Україна" через невідповідність його пропозиції умовам тендерної документації.

Нагадаємо, що міністр інфраструктури Володимир Омелян раніше говорив, що вже через чотири роки 15% продаваних в Україні автомобілів будуть - електромобілі. Однією з цілей для України, за його словами, є серйозне збільшення частки продажів електромобілів, а також власне виробництво електрокарів.

Міністр вважає, що електротранспорт - майбутнє, яке вже настало, і Україна має рухатися в цьому загальноєвропейському і загальносвітовому тренді.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram