ГоловнаЕкономікаДержава

Заступник міністра пояснив, як буде працювати "купівля" стажу для пенсії

"Це не якась новинка. Це питання вже зараз досить добре регулюється".

Заступник міністра пояснив, як буде працювати "купівля" стажу для пенсії
Николай Шамбир
Фото: Макс Требухов

Заступник міністра соціальної політики Микола Шамбір підтвердив, що влада дозволить "купувати" відсутній стаж перед виходом на пенсію.

Про це він сказав на круглому столі в Інституті Горшеніна, розповідаючи про майбутню пенсійну реформу.

"Це не якась новинка. Це питання, яке вже зараз досить добре регулюється у законодавстві. У людини, яка зараз не працює, працює за кордоном, є можливість укласти договір про сплату внеску і платити. Якщо людина хвилюється про своє майбутнє, в солідарну систему вона внески може робити. Така система працює", - заявив він.

"Про що йдеться зараз? Ми говоримо про підвищення ролі страхового стажу. Він буде впливати на розмір пенсії. Звичайно, виникне питання, що людині, можливо, буде не вистачати страхового стажу. Ми повинні надати людині можливість докупити цей стаж. Мова не йде про те, що заплатити якусь суму і отримати. Йдеться про ті періоди, коли людина не працювала або працювала, але платила внески менші від мінімального, тобто рік роботи не можна зарахувати повністю до страхового стажу, вона може доплатити, щоб цей стаж докупити", - повідомив заступник міністра.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram