ГоловнаЕкономікаБізнес

Луганське обленерго припинить постачання електроенергії в ОРЛО з 25 квітня

"З 25 квітня, з нуля годин, перетік повинен бути повністю відключений".

Луганське обленерго припинить постачання електроенергії в ОРЛО з 25 квітня
Фото: EPA/UPG

Луганське енергетичне об'єднання (ЛЕО) з 25 квітня, згідно з рішенням Міністерства енергетики та вугільної промисловості України та ДП "Енергоринок", припинить поставки електроенергії в неконтрольовану частину Луганської області".

Про це повідомив генеральний директор ЛЕО Володимир Грицай в ефірі Луганського обласного телебачення, пише "Інтерфакс-Україна".

"Буквально вчора вранці ми отримали документи від ДП "Енергоринок", які підтверджено документом з Міненерговугілля за підписом міністра Ігоря Насалика, що з 25 квітня буде повністю припинено перетік електроенергії на неконтрольовану сторону. Відповідно, зараз наші технічні служби проводять певні заходи, і з 25 квітня, з нуля годин, перетік повинен бути повністю відключений", - сказав він.

Грицай додав, що, в тому числі, буде припинено подачу електроенергії для потреб Попаснянського водоканалу, який є постачальником води для 80 тис. жителів Луганської області, які проживають на контрольованій українською владою території, і для 1,2 млн жителів тимчасово окупованих територій.

Раніше ЛЕО неодноразово зверталося до уряду з проханням прийняти рішення про обмеження або припинення подачі електроенергії на НКТ через відсутність її оплати.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram