ГоловнаЕкономікаБізнес

В. о. голови ДПЗКУ звільнився

Він працював у корпорації півтора року.

В. о. голови ДПЗКУ звільнився
Фото: Depositphotos\Marienko64

Виконувач обов'язків голови правління Державної продовольчо-зернової корпорації України Олександр Григорович пішов у відставку.

Про це повідомила прес-служба корпорації.

Григорович працював у ДПЗКУ з жовтня 2015 року. З 5 жовтня 2016 року виконував обов'язки голови правління.

У квітні 2017 року Григорович став фігурантом скандалу, після того як у приміщенні, що належало йому, виявили підпільний покерний клуб. Григорович заявив, що здавав приміщення в оренду під кафе.

Нагадаємо, ДПЗКУ створена урядом України в серпні 2010 року. До її складу входить розгалужена мережа філій - лінійні та портові елеватори, млини, комбікормові та круп'яний заводи. Сумарно компанія налічує 55 підрозділів-філій. На потужностях корпорації можна зберігати 3,75 млн тонн зернових. У тому числі сумарні потужності з перевалки на експорт Одеського та Миколаївського портів становлять близько 2,5 млн тонн зернових вантажів на рік.

У 2012 році ДПЗКУ домовилося з Експортно-імпортним банком Китаю про кредит у розмірі 1,5 млрд доларів, який планували використовувати на закупівлю зерна для експорту за торговельними угодами з КНР. Оператором із китайської сторони за цим контрактом, розрахованим на 15 років, виступила Китайська національна корпорація машинної індустрії та генеральних підрядів (ССЕС). Передбачалося, що в подальшому китайська сторона виділить ще 1,5 млрд доларів на проекти зрошення і розвитку зернової логістики.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram