ГоловнаЕкономікаДержава

Гонтарева вирушила у США на збори МВФ і Світового банку

Голова НБУ проведе низку зустрічей з провідними фінансистами й економістами світу.

Гонтарева вирушила у США на збори МВФ і Світового банку
Фото: Flickr НБУ

Голова Національного банку Валерія Гонтарева вирушила до Вашингтона для участі в щорічних весняних зборах Міжнародного валютного фонду і групи Світового банку.

Про це повідомила прес-служба НБУ.

До складу офіційної делегації також увійшли міністр фінансів Олександр Данилюк, а також заступники голови Нацбанку Дмитро Сологуб і Олег Чурій.

Гонтарева візьме участь в офіційній програмі заходів весняних зборів і проведе низку робочих зустрічей з провідними політиками, фінансистами й економістами світу, зокрема - першим заступником директора-розпорядника МВФ Девідом Ліптоном, президентом групи Світового банку Джимом Кімом, віце-президентом Європейської комісії Валдісом Домбровскісом, виконавчими директорами МВФ і Світового банку Ентоні ДеЛануа і Френком Хеємскерком, президентом Європейського банку реконструкції і розвитку Сумою Чакрабарті, а також керівниками відділів низки центральних банків.

Як відомо, Гонтарева обіймає посаду керуючого від України в МВФ.

Нагадаємо, в понеділок, 10 квітня, Гонтарева повідомила, що подала президенту заяву про відставку за власним бажанням з 10 травня. Керівник фракції "Блок Петра Порошенка" Артур Герасимов повідомив, що Гонтарева продовжить виконувати свої обов'язки до призначення нового керівника НБУ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram