ГоловнаЕкономікаДержава

Рада прийняла відставку голови ФДМ

За це рішення в четвер проголосували 242 депутати.

Рада прийняла відставку голови ФДМ

Верховна Рада прийняла відставку голови Фонду державного майна Ігор Білоус.

За це рішення в четвер проголосували 242 депутати.

Ігор Білоус очолював ФДМ з травня 2015 року. На цю посаду він прийшов після того, як уряд зі скандалом звільнив керівництво Державної фіскальної служби. Білоус тоді очолював ДФС.

У квітні 2017 року Білоус подав у відставку. Перед цим його кілька разів різко розкритикував прем'єр-міністр Володимир Гройсман. Рішення Білоуса про відставку глава уряду привітав: "Низка процесів, які повинен був організовувати фонд, були провалені. По-людськи я до нього абсолютно нормально ставлюся. Але тут питання, наскільки він ефективний управлінець".

Основна претензія до Білоуса полягала в нездатності запустити приватизацію. Фонд держмайна за останній рік двічі виставляв на продаж Одеський припортовий завод, але продати його так і не зміг.

Водночас Білоус не вважає свою роботу провальною. Він заявив, що його команді вдалося запровадити такі механізми, як продаж стратегічних об'єктів з радником, голландські аукціони, торги на електронних біржах. Результатом своєї роботи Білоус також назвав новий закон про приватизацію, створений разом з МЕРТ, ЄБРР та іншими партнерами і донорами.

Свою відставку він пояснював тим, що "прийшов час рухатися".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram