ГоловнаЕкономікаБізнес

Впровадження послуги перенесення мобільних номерів знову заблокували

Досі не зрозуміло, хто буде реалізовувати проект.

Впровадження послуги перенесення мобільних номерів знову заблокували

Впровадження послуги збереження номера під час зміни мобільного оператора в Україні (MNP) знову заблоковано за рішенням суду.

Так, Вищий госпсуд України, розглянувши касаційну скаргу ТОВ "Діалінк", скасував рішення судів попередніх інстанцій про визнання укладеною угоду між Українським державним центром радіочастот (УДЦР) і "Ес Ай Центр" з впровадження цієї послуги і відправив справу на новий розгляд, повідомляють у прес-релізі "Ес Ай Центр".

Через це рішення процес впровадження послуги призупинено мінімум на кілька місяців.

"Судове рішення призупинило проект з впровадження MNP майже на фініші: цього тижня команда "Ес Ай Центр" планувала завершити процес встановлення і налаштування основного обладнання на майданчику резервного центру обробки даних", - наголошено в прес-релізі.

Раніше в УДЦР очікували, що послугу MNP буде запущено в тестовому режимі в квітні 2017 року.

Нагадаємо, УДЦР на конкурсі 5 січня 2016 року відібрав ТОВ "Діалінк" для реалізації проекту з впровадження послуги MNP з шести учасників. Компанія "Ес Ай Центр», не допущена до оціночної фази тендера, але подала дешевшу заявку, і її партнер Teletech успішно оскаржили результати конкурсу в Антимонопольному комітеті України.

УДЦР вирішив відмовитися від судової тяганини з АМКУ і виконав усі його приписи, 21 квітня 2016 року визнав переможцем конкурсу з MNP "Ес Ай Центр". Після цього "Діалінк" подала близько 20 судових позовів щодо оскарження цих рішень, унаслідок чого впровадження MNP було заблоковано на більш ніж півроку.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram