ГоловнаЕкономікаДержава

"Укравтодор" створить чорний список несумлінних підрядників

Новак пообіцяв більше приділяти уваги якості ремонту доріг.

"Укравтодор" створить чорний список несумлінних підрядників
Фото: Андрей Богданович

Державне агентство автомобільних доріг "Укравтодор" планує створити чорний список підрядників.

Про це на засіданні Кабінету Міністрів України заявив голова "Укравтодору" Славомир Новак.

"Ми змінюємо підхід і приділяємо більше уваги якості. Відповідальність за технічні дефекти на 100% ляже по країні на підрядників. Наші служби в областях отримують наші зауваження і матеріали, в тому числі фото з описом перевірених доріг із зобов'язанням для підрядників виправити дефекти. Ми плануємо зробити "чорний список", у який внесемо тих підрядників, які не виправлять дефекти", - заявив він.

За його словами, "Укравтодор" хоче ввести європейський досвід моніторингу якості виконаних робіт, який передбачає кілька рівнів.

"Перший рівень - це рівень області. Там необхідно поліпшити роботу людей, відповідальних за технагляд, а також проведення тендерів. Другий рівень - це рівень незалежного інженера-консультанта, незалежного технагляду, затвердженого постановою Кабміну", - додав Новак.

Нагадаємо, наприкінці березня прем'єр-міністр Володимир Гройсман доручив Міністерству інфраструктури та Державному агентству автомобільних доріг "Укравтодор" перевірити стан відремонтованих у 2016 році після зими доріг.

Раніше в березні Гройсман гарантував "Укравтодору" 30 млрд гривень у 2017 році на ремонт доріг.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram