ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман: монетизація субсидій потребує декількох років

Перший етап монетизації на рівні виробників буде впроваджений у 2017 році.

Гройсман: монетизація субсидій потребує декількох років
Фото: www.kmu.gov.ua

Перший етап монетизації пільг і житлових субсидій, який передбачає введення грошового замість клірингового розрахунку на рівні підприємств теплокомуненерго, буде можливий уже в 2017 році. Але повна монетизація субсидій для побутових споживачів - це перспектива декількох років.

Про це сказав прем'єр-міністр Володимир Гройсман на форумі Реанімаційного пакета реформ.

"Нам треба впроваджувати вільний ринок і перше, що нам необхідно зробити, і цим зараз займається робоча група зі Світовим банком, - це впровадження монетизації на рівні виробників. Це перший крок, а другий - монетизація пільг і субсидій уже на рівні споживача. Я вважаю, і за нашими спільними оцінками, перший етап ми можемо зробити в цьому році, а наступний етап - переведення цієї системи монетизації на конкретного споживача - він може зайняти кілька років", - сказав прем'єр.

Україна взяла на себе зобов'язання перед Міжнародним валютним фондом до кінця серпня 2017 року монетизувати житлові субсидії і пільги для того, щоб приватні газові трейдери могли конкурувати з Національною акціонерною компанією "Нафтогаз України" в постачанні газу населенню.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram