ГоловнаЕкономікаДержава

Київ вибрав генпідрядника добудови Подільського мосту

Вартість підряду - 6 млрд гривень.

Київ вибрав генпідрядника добудови Подільського мосту
Фото: uainfo.org

Київська міська державна адміністрація вибрала ТОВ "Еко-Буд-Трейд" генеральним підрядником добудови Подільсько-Воскресенського моста.

Про це повідомляють на сайті мерії.

Конкурс на спорудження моста проводили окремо для двох ділянок: мостового переходу через Дніпро від вул. Межигірська до дамби Русанівських садів і від дамби до бул. Перова. В обох випадках переможцем став "Еко-Буд-Трейд". Ділянку над Дніпром компанія запропонувала побудувати за 4,3 млрд грн, а роботи на лівому березі обійдуться в 1,7 млрд грн.

"Першорядним завданням, поставленим цього року перед переможцем торгів, буде закінчення робіт над мостом через р. Дніпро: завершення монтажу арки, будівництво прогінних споруд естакади на Рибальському півострові і поворотами ліворуч, а також початок робіт на лівобережній частині мостового переходу на території Русанівських садів", - зазначив директор департаменту будівництва та житлового забезпечення КМДА Костянтин Федотов.

ТОВ "Еко-Буд-Трейд" контролюється Максимом Половком, якого "Наші гроші" пов'язують з компаніями, близькими до директора "Житлоінвестбуд-УКБ" В'ячеслава Непопа і президента ХК "Київміськбуд" Михайла Голиці. Директор "Еко-Буд-Трейду" Сергій Драч раніше був першим заступником голови Держархбудінспекції та головою наглядової ради "Київміськбуду".

Нагадаємо, Подільсько-Воскресенський мостовий перехід через Дніпро - один з найважливіших інфраструктурних проектів у столиці України. Він повинен розвантажити Московський міст. Крім того, по ньому пройде четверта гілка Київського метро, яку планують будувати від Жулян до Троєщини. Зараз готовність моста трохи більша за половину. Істотні роботи на об'єкті майже не ведуться з 2011 року, коли впав плавучий кран "Захарій". Особливо проблемне питання - фінансування. Крім того, з одного боку міст уперся в Русанівські сади, з іншого - в гуртожиток заводу "Ленінська кузня" на Рибальському півострові.

Мер Києва Віталій Кличко заявляв, що будівництво Подільського моста відновиться у 2017 році, а його автомобільна частина буде готова до 2020-го.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram