ГоловнаЕкономікаДержава

Мінфін запустив електронний реєстр відшкодування ПДВ

Податок будуть повертати в автоматичному режимі.

Мінфін запустив електронний реєстр відшкодування ПДВ
Фото: Макс Левин

Міністерство фінансів 1 квітня запустило електронний реєстр відшкодування податку на додану вартість.

На сайті Мінфіну наголошується, що зараз реєстр наповнюють інформацією, він буде доступний у перший робочий день квітня, 3 числа.

Кожен підприємець зможе в онлайн-режимі перевірити, на якому етапі перебуває його платіж.

Всю вхідну інформацію в реєстр формує Державна фіскальна служба на підставі заявок бізнесу і закріплює це електронним цифровим підписом. ДФС вносить цю інформацію до реєстру. Після цього на узгодження суми відводиться не більш ніж 30 днів (в передбачених законом випадках – 60 днів) і відбувається автоматичне відшкодування на наступний день після закінчення цього строку.

Відшкодування відбувається в хронологічному порядку (підприємець, який перший подав, першим отримує кошти за всіх інших рівних умов) і на щоденній основі.

"Раніше відшкодовували ПДВ у останні п'ять днів місяця. З таким підходом підприємці не могли завчасно планувати. Тепер повертати ПДВ будуть в будь-який день місяця після узгодження суми, тому бізнес зможе краще планувати свою діяльність і отримає додаткові оборотні кошти, починаючи з 10-х чисел кожного місяця", - сказано в повідомленні.

Як зазначає Мінфін, прозорий і автоматичний реєстр виключає корупцію під час відшкодування ПДВ, відновлює довіру бізнесу, створює рівні умови для кожного підприємця і полегшує ведення бізнесу в Україні.

Нагадаємо, запуск електронного реєстру відшкодування ПДВ передбачено прийнятим наприкінці 2016 року законом.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram