ГоловнаЕкономікаДержава

Полторак: Україна відновить виробництво боєприпасів

"Я дуже сподіваюся, що це завдання буде виконане найближчим часом". 

Полторак: Україна відновить виробництво боєприпасів
Фото: facebook.com/kyiv.gp.gov.ua

Кабінет міністрів на одному з минулих засідань затвердив концепцію щодо створення виробництва боєприпасів в Україні.

Про це на брифінгу в четвер повідомив міністр оборони Степан Полторак

"Якщо не помиляюся, тиждень тому уряд прийняв концепцію створення підприємств із виробництва боєприпасів. Завдання щодо створення таких підприємств визначене зокрема на Раді національної безпеки й оборони. І я дуже сподіваюся, що це завдання буде виконане найближчим часом", - сказав він.

Поки ці заводи не будуть запущені, боєприпаси - за потреби - закуповуватимуться у партнерів.

Нагадаємо, заступник генерального директора ДК "Укроборонпром" Володимир Коробов на початку року говорив, що концерн готовий розгорнути масштабне виробництво боєприпасів у разі отримання фінансування за 18 місяців. Цей завод зможе випускати патрони як натівського калібру, так і пост-радянського.

Водночас голова Комітету з питань національної безпеки і оборони Сергій Пашинський раніше казав, що Збройні сили України найближчими роками патрони замовляти не будуть, тому  будувати патронний завод немає сенсу

Раніше в Україні функціонував Луганський патронний завод, який виробляє боєприпаси для стрілецької зброї і який тепер перебуває на тимчасово непідконтрольній українській владі території.

У жовтні 2015 року прем'єр-міністр Арсеній Яценюк говорив, що Україна збирається придбати нову лінію для виробництва боєприпасів.   

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram