ГоловнаЕкономікаФінанси

Сбербанк після продажу перейменують в Norvik Bankа

"Банк буде позиціонуватися як європейський банк, яким він і буде".

Сбербанк після продажу перейменують в Norvik Bankа
Фото: linkedin.com / JSC Norvik Banka

Український Сбербанк після продажу буде перейменовано в  Norvik Bankа.

Про це сказав один з покупців Григорій Гусельников в ефірі радіо "Ехо Москви".

"Його буде перейменовано. Очевидно, він називатиметься Norvik Bank, тому що він буде дочірнім щодо європейського Norvik Bank", - сказав бізнесмен, якому належить Norvik Bank.

"Сбербанк самостійно відповідає за свій бренд, він цей бренд забере. Так і у покупців немає бажання цей бренд зберігати. Для того щоб далі не загострювати ситуацію, заспокоїти її, бренд буде замінено і банк буде позиціонуватися як європейський банк, яким він і буде", - додав Гусельников.

Нагадаємо, 27 березня російський Сбербанк оголосив про продаж свого українського дочірнього банку. Покупцями стали громадянин Великобританії Саїд Гуцерієв, син російського мільярдера Михайла Гуцерієва (компанії "Русснефть", "Нефтіса", Бінбанк), а також Гусельников, який в "нульових" роках працював у Бінбанку, а зараз є основним акціонером латвійського Norvik Banka.

Після оголошення про угоду (яка наразі не підтверджена Національним банком України) партія "Національний корпус" скасувала блокаду центрального офісу Сбербанку та дозволила розібрати бетонну стіну, якою були закладені вітрини відділення.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram