ГоловнаЕкономікаФінанси

Націоналісти вирішили припинити блокування відділень Сбербанку

"Нацкорпус" закликав забирати з нього депозити.

Націоналісти вирішили припинити блокування відділень Сбербанку
Фото: EPA/UPG

Партія "Національний корпус" ("Азов") вирішила припинити блокування відділень Сбербанку в зв'язку з введенням санкцій проти банків з російським державним капіталом.

Про це йдеться на сайті партії,

"Ми на короткий час розблокуємо відділення російських банків, розуміючи, що вкладниками в них, зокрема, стали звичайні громадяни. Однак звертаємося до них з проханням проявити національну солідарність із нашим спільним фронтом боротьби з агресором і одночасно врятувати свої кошти", - сказано в заяві "Нацкорпусу".

На думку партії, якщо вкладники банків із російським капіталом почнуть масово забирати свої депозити, це буде сильним "фінансовим ударом по агресору".

Водночас партія закликає владу не допустити продажу цих установ номінальним власникам, які будуть працювати на користь колишніх власників.

Нагадаємо, в середині березня активісти ультраправої партії "Національний корпус" заблокували роботу п'яти відділень Сбербанку, в тому числі центрального офісу в Києві, де вхід замурували бетонними блоками. Два з них - у Сумах і Вінниці - відновили роботу 27 березня вранці.

16 березня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування терміном на рік санкцій до п'яти банків з російським капіталом: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВіЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк"(Промінвестбанк, ПІБ), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" у частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних із ними осіб.

У цих банках зберігають свої гроші близько 1,7 млн українців, сума депозитів оцінюється в 21 млрд гривень.

За даними НБУ, всі п'ять банків виставлені на продаж. Минулого тижня заступник голови Нацбанку Катерина Рожкова попросила припинити блокаду відділень і дати їм можливість спокійно піти з України.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram