ГоловнаЕкономікаБізнес

Максим Шкіль про перевагу високих технологій Audi у 2017 році Новости компаний

Календар гучних новинок від Audi перебуває під легкою завісою. Виробник тримає інтригу, змушуючи нарікати конкурентів і викликаючи ще більший інтерес у шанувальників. Яким буде дизайн і технічні характеристики оновленого сімейства Audi в 2017-2018 році ми поцікавилися в засновника Audi Центр Одеса Південь Максима Шкіля.

Максим Шкіль про перевагу високих технологій Audi у 2017 році

Максиме Вікторовичу, Женевський автосалон, як правило, визначає тенденції початку року. Чим нас підкорить найближчим часом Audi?

Перша довгоочікувана новинка: дуже потужний дует від Audi Sport RS5/RS4, модель RS5. Її ми побачимо на Женевському автосалоні. Перші екземпляри зійдуть з конвеєра вже в червні. У новій генерації RS5 порадує абсолютно новим двигуном 2.9 V6 потужністю в 450 к.с. і обертовим моментом 600 Нм. З новим дивгуном RS5 розганяється до 100 км/год менш ніж за 4 секунди.

Audi RS4 Avant ділить одну платформу і силову установку з RS5. Автомобіль уособлює класичний дух моделей RS: кузов універсал, постійний повний привід quattro, дуже потужний двигун, налаштована підвіска і високоефективні гальма. Дебют заплановано на осінь на автосалоні у Франкфурті. Перші автомобілі зійдуть з конвеєра вже в грудні 2017 року.

На Північноамериканському автошоу дебют прототипу Audi Q8 Concept викликав фурор. Чого нам чекати від кросовера Audi Q8?

Зараз автомобілі проходять випробування в різних кліматичних умовах по всьому світу. Audi Q8 буде випускатися на платформі нового Audi Q7, який користується високим попитом у всьому світі. Силова установка - гібридна: бензиновий турбодвигун об'ємом 3.0 літра працює в парі з електродвигуном, сумарна потужність становить 443 к.с. і 700 Нм обертового моменту. Це дозволить розігнатися до 100 км/год за 5,4 секунди. Усередині нова версія фірмового віртуального кокпіта, який дозволить прогресивно керувати автомобілем. Старт продажів - 2018 рік, одночасно буде запущена повністю електрична версія Q8 E-tron.

Революціонером у своєму класі називають новий Audi A8 з функцією авто пілота. Коли топ-модель концерну надійде в продаж?

Флагман модельного ряду А8 отримає наступника вже цієї осені. Автомобіль дійсно буде революціонером у своєму класі, маючи функцію автопілота, в новому дизайні якого використовується технологія OLED для світлотехніки, а також футуристичний інтер'єр, де буде використовуватися мінімум кнопок для управління функціоналом автомобіля, Virtual Cockpit і новий термінал управління MIB2 +. Audi A8 так само матиме і гібридну модифікацію. Двигуни традиційно потужні та високоефективні: W12 6.0 потужністю 608 к.с. і значним обертовим моментом 900 Нм, для S8 передбачений 4.0 V8 потужністю 550 к.с. і 770 Нм. Не будемо забувати про дизельні версії: 4.0 V8 TDI з електрокомпресором розвиває 430 к.с. і 900 Нм. У продаж автомобіль надійде ближче до кінця року.

«Audi A7 Sportback: стрімкий, різкий, і одночасно сексуальний» - так описує нову А7 команда дизайнерів з Інгольштадта. Ваша думка?

Новий дизайн автомобіля буде активно перегукуватися з концептом Prologue, першим новий дизайн приміряє флагман Audi A8. Нова А7 отримає платформу MLB Evo разом з А8 і А6 нового покоління, яка дуже добре себе показала на Q7. З огляду на те, що автомобіль буде легшим, це ще краще позначиться на ходових і динамічних параметрах автомобіля. Всередині автомобіль отримає нове покоління Audi Virtual Cockpit. Реліз моделі запланований на другу половину 2018 року.

Які технології, що будуть застосовані в моделях Audi, найближчим часом стануть доступні для України?

Глобальний тренд на автомобілі з альтернативним видом палива і план довгострокового розвитку концерну Audi до 2025 року, згідно з яким передбачено випуск гібридних версій для кожної моделі, що випускається. Це більш ніж 12 різний модифікацій у модельному ряду.

З другої половини 2017 року для України буде доступний для замовлення Q7 E-tron. Гібридний автомобіль з комбінованою силовою установкою (дизельний двигун + електродвигун). На одній заправці паливного бака і заряду батареї ви зможете проїхати 1400 км, при середній витраті палива 1,9 л/100 км, маючи динаміку 6,2 с до 100 км/год. Сумарна потужність електродвигуна і ДВС становить 373 к.с. Ззовні гібрид буде відрізнятися від стандартної версії наявністю додаткового лючка для зарядного пристрою, а також виразними ходовими вогнями в передньому бампері, які виділяють автомобіль у потоці. Видозмінений і задній бампер, без насадок вихлопної системи. На гібридні і повністю електричні моделі Audi робить основну ставку після 2020 року.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram