ГоловнаЕкономікаДержава

Нацбанк вводить санкції проти дочок російських банків

Постанову розроблено відповідно до рішення РНБО.

Нацбанк вводить санкції проти дочок російських банків
Фото: flickr/НБУ

Національний банк за рішенням Ради національної безпеки і оборони вводить санкції проти дочок російських державних банків.

Про це повідомляє прес-служба НБУ.

"Керуючись пунктом 2 рішення Ради національної безпеки і оборони України від 15 березня 2017 року "Про застосування персональних спеціальних економічних та інших обмежувальних заходів (санкцій)", Правління Національного банку України 21.03.2017 ухвалило постанову №25 "Про внесення змін до постанови Правління Національного банку України від 01 жовтня 2015 року №654", - йдеться в повідомленні.

Санкціями заборонено здійснювати будь-які фінансові операції цих банків на користь пов'язаних з ними осіб, зокрема, материнських структур.

Крім того, регулятор заборонив банкам проводити операції, які спрямовані, сприяють або можуть сприяти уникненню таких санкцій, а також порушують, сприяють або можуть сприяти порушенню таких санкцій.

Як повідомлялося, 16 березня президент Петро Порошенко ввів у дію рішення Ради національної безпеки і оборони (РНБО) України про застосування строком на рік санкцій до п'яти банків з російським капіталом: ПАТ "Сбербанк", ПАТ "ВиЕс Банк", ПАТ "Акціонерний комерційний промислово-інвестиційний банк" (Промінвестбанк, ПІБ), ПАТ "ВТБ Банк", ПАТ "БМ Банк" в частині заборони виводити капітал за межі України на користь пов'язаних з ними осіб.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram