ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов застеріг сина Януковича від купівлі вугілля з шахт ДТЕК в ОРДЛО

Антрацит, що залишився на неконтрольованій території, нелегальний, заявили в ДТЕК.

Ахметов застеріг сина Януковича від купівлі вугілля з шахт ДТЕК в ОРДЛО
Фото: ostro.org

Енергохолдинг ДТЕК Ріната Ахметова направив офіційного листа на адресу компанії "Донбасенерго", яку контролює Олександр Янукович, із застереженням не закуповувати вугілля з "націоналізованих" шахт на неконтрольованій території.

Про це сказано в прес-релізі компанії.

Відзначають, що після втрати контролю над підприємствами в ОРДЛО ДТЕК відстежує спроби незаконного переміщення і використання антрациту.

На складах підприємств, що вийшли з-під управління ДТЕК, залишилося близько 430 тис. тонн вугілля марки А/Т. З прийняттям рішення РНБО про припинення переміщення вантажів через лінію зіткнення існує висока ймовірність незаконного збуту цього вугілля на ТЕС, які розташовані на неконтрольованій території, зокрема на Старобешівську ТЕС ПАТ "Донбасенерго", відзначили в компанії.

"Купівля цього вугілля є злочином, передбаченим ст. 209 Кримінального кодексу України, - легалізація (відмивання) доходів, одержаних злочинним шляхом. Своїм листом ДТЕК попереджає, що в разі незаконної купівлі або використання вугілля, компанія буде переслідувати за законом всіх причетних до цього процесу осіб, і зажадає притягнення їх до кримінальної відповідальності, в тому числі за фінансування тероризму", - сказано в повідомленні.

"Представники так званих "ЛНР" і "ДНР" не зможуть продавати вугілля на території України, тому, в першу чергу, будуть використовувати його для забезпечення ТЕС і виробництва електроенергії на неконтрольованій території. Природно, це буде дешевий ресурс, адже він, по суті, нелегальний. Наш обов'язок - попередити про це всіх імовірних покупців", - зазначив керівник антикризового штабу ДТЕК Денис Діденко.

Нагадаємо, номінальним власником контрольного пакета 60,89% акцій "Донбасенерго" є ПрАТ "Енергоінвест Холдинг", засноване Ігорем Гуменюком. Однак це тільки один із двох головних власників "Донбасенерго". За словами голови Донецької обласної військово-цивільної адміністрації Павла Жебрівського, 34% -ю часткою в компанії володіє старший син колишнього президента Олександр Янукович.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram