ГоловнаЕкономікаДержава

ЄБРР і ЄІБ готові виділити 160 млн євро на будівництво харківського метро

Роботи передбачають продовження Олексіївської лінії.

ЄБРР і ЄІБ готові виділити 160 млн євро на будівництво харківського метро
Фото: tov-tob.livejournal.com

Європейський банк реконструкції і розвитку спільно з Європейським інвестиційним банком готовий виділити 160 млн євро на добудову Олексіївської лінії Харківського метрополітену.

Про це на засіданні Ради регіонального розвитку сказав директор ЄБРР в Україні Шевки Аджунер.

"Разом з нашими колегами з ЄІБ ми готові фінансувати проект Харківського метрополітену на суму 160 млн євро", - сказав він.

У серпні 2016 Кабінет Міністрів затвердив скоригований проект добудови Олексіївської лінії Харківського метрополітену до кошторису в 1,479 млрд гривень, що включає проведення будівельних робіт за 965,965 млн гривень; придбання обладнання, меблів, інвентарю на 223,408 млн гривень, а також 289,262 млн гривень інших витрат (за цінах станом на 1 січня 2016 року).

Харківське метро складається з 30 станцій, які розташовуються на трьох лініях. Олексіївська лінія складається з 9 станцій. Проект її добудови передбачає продовження в напрямку аеропорту.

Нагадаємо, в 2016 році в Дніпрі відновили роботи з будівництва метро. Розширення метрополітену на 4 км уздовж проспекту Дмитра Яворницького (колишній проспект Карла Маркса), в тому числі будівництво трьох нових станцій: "Театральної", "Центральної" і "Музейної", планували ще з 2008 року. Реалізація проекту забезпечить з'єднання нинішньої лінії метрополітену з центром міста.

Роботи фінансують за підтримки ЄБРР та ЄІБ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram