ГоловнаЕкономікаБізнес

Ахметов втратив контроль над своїми готелями на Донбасі

Будинки готелів і все обладнання було захоплено озброєними представниками самопроголошених "республік".

Ахметов втратив контроль над своїми готелями на Донбасі
Фото: ipress.uа

Менеджмент готелів "Донбас Палас" і "Парк Інн" в Донецьку відсторонено від управління підприємствами представниками самопроголошеної "ДНР". Будинки готелів і все обладнання захоплено озброєними представниками самопроголошених "республік".

Про це повідомила прес-служба компанії ЕСТА Холдинг, яка входить в холдинг СКМ Ріната Ахметова.

"Протягом 3-х років військового конфлікту в окремих районах Донецької та Луганської областей України готелі Групи, що розташовані в Донецьку, продовжували працювати виключно в українському правовому полі, забезпечуючи стабільною роботою і зарплатою більш ніж 200 чоловік", - заявив генеральний директор компанії ЕСТА Холдинг Максим Громадцов.

Як наголошується, в останні роки готелі були місцем проживання і штабом міжнародних гуманітарних організацій, таких як ОБСЄ, ООН, ЮНІСЕФ та багатьох інших.

"З сьогоднішнього дня ми більше їх не контролюємо. Ми будемо боротися за повернення контролю над ними всіма доступними нам правовими методами", - додав він.

За фактом втрати контролю над підприємствами компанія вже звернулася в правоохоронні органи України, ДФС та державні фонди. Крім того, представники міжнародних організацій повідомлені про те, що готелі не працюють в рамках українського правового поля.

Нагадаємо, раніше в березні в Ахметова забрали два заводи в Керчі.

9 березня ДТЕК заявив про припинення видобутку вугілля на окупованих територіях.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram