ГоловнаЕкономікаБізнес

Кабмін затвердив ТЕО будівництва другої черги Каховської ГЕС

Вартість проекту перевищує 400 млн євро.

Кабмін затвердив ТЕО будівництва другої черги Каховської ГЕС
Фото: uge.gov.ua

Кабінет Міністрів України на своєму засіданні в п'ятницю затвердив техніко-економічне обґрунтування будівництва другої черги Каховської гідроелектростанції.

Про це йдеться на сайті уряду.

Проект фінансуватимуть за рахунок коштів, передбачених у тарифі на виробництво електричної енергії "Укргідроенерго", власних коштів підприємства і кредитних коштів, наданих під державні гарантії на умовах співфінансування Європейським банком реконструкції та розвитку і Європейським інвестиційним банком.

Очікується, що проект підвищить рівень надійності роботи і поліпшить якість електроенергії об'єднаної енергосистеми України за рахунок участі гідроагрегатів Каховської ГЕС-2 в автоматичному регулюванні частоти і потужності (резервну потужність ГЕС можна включити в енергосистему за лічені хвилини, на відміну від блоків ТЕС і АЕС), а також збільшить обсяг виробництва електричної енергії на відновних ресурсах. Це забезпечить економію використання викопного палива і поліпшить надійність роботи енергосистеми країни в цілому.

Подробиць затвердженого ТЕО не повідомляють, але відомо, що орієнтовна вартість зведення другої черги Каховської ГЕС - 420 млн євро. Встановлена потужність чотирьох нових гідроагрегатів становитиме 250 МВт, реалізація проекту запланована на 2019-2024 роки.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram