ГоловнаЕкономікаБізнес

ДТЕК заявив про припинення видобутку вугілля на окупованих територіях

З 13 лютого практично повністю заблоковано залізничне сполучення через лінію розмежування.

ДТЕК заявив про припинення видобутку вугілля на окупованих територіях
Фото: finance.obozrevatel.com

Вугледобувні підприємства енергохолдингу ДТЕК, які розташовані на тимчасово неконтрольованих територіях (НКТ) Донецької і Луганської областей, призупинили видобуток вугілля.

Про це повідомив представник прес-служби "ДТЕК Енерго".

"Вугледобувні підприємства "ДТЕК Шахта Комсомолець Донбасу", "ДТЕК Свердловантрацит" і "ДТЕК Ровенькиантрацит" призупинили видобуток", - повідомив він.

З 13 лютого практично повністю заблоковано залізничне сполучення через лінію розмежування, в результаті чого вугілля, що видобувається на неконтрольованій території, не може поставлятися на українські ТЕС.

У кінці лютого самопроголошені "Донецька народна республіка" і "Луганська народна республіка" заявили про введення з 1 березня так званого "зовнішнього управління" на українських підприємствах. ДТЕК виключив перереєстрацію підприємств у "ДНР".

2 березня на сайті Ірландської фондової біржі було опубліковано повідомлення DTEK Finance про те, що станом на 14:00 того дня ДТЕК повністю контролював і керував усіма своїми активами, що перебувають на тимчасово неконтрольованих територіях.

У портфель активів ДТЕК у вуглевидобутку, тепловій енергетиці і дистрибуції входять 31 шахта і 13 вуглезбагачувальних фабрик; 10 ТЕС і 2 ТЕЦ загальною встановленою потужністю 18 ГВт; 6 підприємств з дистрибуції електроенергії.

ДПЕК управляє енергетичними активами System Capital Management.

100% акцій SCM належать бізнесменові Рінату Ахметову.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram