ГоловнаЕкономікаБізнес

"Євраз" домовився про продаж заводу "Южкокс" у Кам'янському

Покупець поки невідомий.

"Євраз" домовився про продаж заводу "Южкокс" у Кам'янському
Фото: sobitie.com.ua

Російська група "Євраз" продає завод "Южкокс" (колишній "Баглейкокс"), який розташований у Кам'янському (раніше Дніпродзержинськ).

Про це пише UAprom з посиланням на звіт материнської компанії Evraz plc.

"У жовтні 2016 року Evraz уклав угоду на продаж заводу «Євраз Южкокс». Оплата здійснюється кількома частинами до серпня 2017 року", - сказано в документі. При цьому в звіті не вказано, хто став покупцем коксохімічного заводу.

"Завершення цієї транзакції вимагає виконання кількох умов, що не залежать повністю від учасників угоди", - зазначено в повідомленні.

Менеджмент "Євразу" вважає, що угода ще не стала безумовною, і продовжує ставитися до "Южкоксу" як до активу, виставленого на продаж у фінзвітах. А вже отримана частина коштів за це підприємство від покупця класифікується як "аванси від замовників" у звіті про фінансовий стан.

Завод "Южкокс" є одним з основних виробників коксу в Україні. Також випускає коксовий горішок, коксовий дріб'язок, кам'яновугільну смолу, сульфат амонію, сірчану кислоту і кам'яновугільний бензол.

Нагадаємо, "Євраз" наприкінці 2007 року придбав українські ГЗК "Суха Балка" (99,25% акцій), ДМЗ ім. Петровського (95,57%), коксохімічні заводи "Баглейкокс" (93,74%), "Дніпрококс" (98,65%) і Дніпродзержинський коксохзавод (93,83%), які до цього належали групі "Приват".

У 2011 році "Дніпрококс" було приєднано до ДМЗ ім. Петровського (зараз - "Євраз Дніпровський металургійний завод"). У 2015 році повідомляли, що Дніпродзержинський КХЗ купує група "Метінвест".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram