ГоловнаЕкономікаДержава

Гройсман підтримав відмову Ради відновити податкову міліцію

Гройсман підтримав відмову Ради відновити податкову міліцію

Гройсман підтримав відмову Ради відновити податкову міліцію
Фото: Макс Требухов

Прем'єр-міністр Володимир Гройсман заявив, що підтримує рішення Верховної Ради не відновлювати податкову міліцію.

"Сталося, що сталося, і зрозуміло, що потрібно це питання виправляти", - заявив він у п'ятницю під час години запитань до уряду у Верховній Раді.

"Є два шляхи. Можна відновити роботу податкової міліції і залишити все, як було раніше. Але я вважаю, що можна зробити більш прогресивний крок і створити єдину службу фінансових розслідувань України, яка буде цивілізованою і якісної службою", - сказав Гройсман.

На його думку, це крок, який піде на користь бізнесу.

"Друзі, я отримую десятками і сотнями скарги на листи податкової міліції, на листи відділу "К" Служби безпеки, на листи служби економіки МВС, на листи ще якихось контролюючих органів. Так ось хочу сказати, що 80% цих звернень я можу розглядати як тиск на реальний сектор і бізнес", - заявив він.

Гройсман запропонував наступного непленарного тижня вирішити, яким шляхом піде парламент.

Нагадаємо, 21 грудня 2016 року Верховна Рада внесла низку змін до Податкового кодексу. В одному з них депутати помилилися, і замість того, щоб дочекатися нового закону про створення Служби фінансових розслідувань, ліквідували податкову міліцію з 1 січня 2017 року.

Міністерство фінансів наполягає, що потрібно скористатися цією ситуацією і ухвалити закон про фінансову поліцію. Податковий комітет Ради всупереч позиції міністра запропонував поправку про відновлення податкової міліції. 23 лютого парламент відхилив її.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram