ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд відновив кримінальну справу проти керівника "Укрспирту" Олега Дрожжина

Слідчий був неправий, припинивши провадження.

Суд відновив кримінальну справу проти керівника "Укрспирту" Олега Дрожжина
Олег Дрожжин
Фото: ukrspirt.com

Шевченківський районний суд міста Києва відновив кримінальну справу проти керівника ДП "Укрспирт" Олега Дрожжина з приводу перешкоджання роботі профспілок, яку ініціював голова профспілки ДП "Укрспирт" Віталій Сосницький.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на рішення суду.

Суд визнав, що постанова слідчого, якою кримінальну справу закрили, була упередженою і незаконною. Встановлено, що досудове розслідування було неповним, а висновки слідчого не містять належної правової оцінки дій Олега Дрожжина.

За словами представника профспілки ДП "Укрспирт", юриста Ігоря Караваєва, слідчий отримав від суду чіткий список вказівок у рамках відновленого розслідування, якими він не зможе знехтувати.

"Суд прийняв аргументи Віталія Сосницького і скасував закриття кримінальної справи. Після чого суд дав слідчому кілька обов'язкових вказівок, що стосуються проведення розслідування. Тепер він не зможе зробити нічого, крім як виконати ці вказівки. До того ж, тепер ця справа пройшла через суд і стала резонансною. Навіть при великому бажанні заховати цю справу "під сукно" вже не вийде. Олег Дрожжин порушив закон, перевищивши свої повноваження, і суд має відновити справедливість у цій справі", - зазначив Ігор Караваєв.

Нагадаємо, 7 листопада 2016 року Національна поліція України порушила кримінальну справу за статтею 170 Кримінального кодексу України проти тимчасово виконувача обов'язків керівника "Укрспирту" Олега Дрожжина. Причиною стало умисне перешкоджання законній діяльності профспілок, зокрема - спроби зірвати їх з'їзд 27 жовтня 2016 року. Покарання за цією статтею передбачає виправні роботи на термін до двох років або позбавлення волі на термін до трьох років.

13 лютого 2017 року кримінальну справу проти Олега Дрожжина без суттєвих на те підстав несподівано закрили.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram