ГоловнаЕкономікаФінанси

НАБУ порушило справу за "плівками Рожкової" (оновлено)

Провадження було зареєстровано минулої п'ятниці.

НАБУ порушило справу за "плівками Рожкової" (оновлено)
Артем Сытник
Фото: yes-ukraine.org

Один з керівників Національного банку України став фігурантом справи Національного антикорупційного бюро. Про це повідомив на засіданні антикорупційного комітету Верховної Ради директор бюро Артем Ситник.

"У п'ятницю (10 лютого) зареєстровано провадження стосовно одного з керівників НБУ... Справа фактова", - сказав він.

Ситник відмовився відповісти на питання, чи йдеться в цьому кримінальному провадженні про заступницю голови НБУ Катерину Рожкову. Але 10 лютого НАБУ заявило, що за результатами вивчення телефонних розмов Рожкової з акціонерами та менеджментом банків має намір відкрити кримінальне провадження про можливу корупцію.НБУ у відповідь висловив надію, що детективи встановлять походження цих записів.

Оновлення. Заступник генерального прокурора - спеціалізований антикорупційний прокурор Назар Холодницький підтвердив, що справу відкрито стосовно фактів, озвучених у телефонних розмовах Рожкової з акціонерами та менеджментом банків.

"Ця справа за "плівками Рожкової", - заявив він.

Голова САП зазначив, що підозру в рамках цього провадження ще нікому не підготовлено.

У листопаді в ЗМІ були викладені телефонні розмови Рожкової з менеджментом і акціонерами Платинум Банку, в якому вона працювала до НБУ головою правління.

Наприкінці жовтня співробітники Національної поліції провели обшук у будинку Рожкової і вилучили в неї мобільний телефон. Розслідування стосувалося банкрутства банку "Михайлівський".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram