ГоловнаЕкономікаФінанси

Поліція порушила справу проти голови правління банку "Центр"

Слідчі ведуть справу про наркотики, в якій фігурує рахунок, відкритий у банку.

Поліція порушила справу проти голови правління банку "Центр"
Фото: mvs.gov.ua

Печерський районний суд Києва 6 лютого обрав запобіжний захід голові правління банку "Центр" Іллі Климовичу у вигляді особистого зобов'язання. Він повинен здати закордонний паспорт і повідомляти слідчого про зміну свого місця проживання та роботи.

Про це пишуть "Українські новини" з посиланням на матеріали суду.

Климовича підозрюють у невиконанні судового рішення (ч.2 ст. 382 Кримінального кодексу).

Слідчий Національної поліції просив відправити Климовича під цілодобовий домашній арешт, але суд вирішив обрати більш м'який запобіжний захід.

Агентство також повідомляє, що Національна поліція проводить розслідування, в якій фігурує рахунок, відкритий у банку "Центр".

Слідством встановлено, що в жовтні 2015 року невстановлені особи організували незаконні постачання психотропних речовин в особливо великих розмірах з Китаю в Україну. Збут речовин проходив безконтактним шляхом.

"Члени організованої групи розкладали пакети з наркотиками і психотропними речовинами в сховки на території міст України і робили фотографію схованок; надалі наркозалежні особи, які бажали придбати наркотики, здійснювали зарахування грошових коштів на рахунки електронної платіжної системи Wallet One, які вказані на сайтах розповсюдження наркотичних засобів, і отримували від членів організованої групи за допомогою мобільних додатків фотографію схованки", - сказано в ухвалі суду.

2 лютого за позовом голови правління банку "Центр" суд скасував накладений у вересні 2016 року арешт цього рахунку.

Ці кошти зараховувалися на рахунок платіжної системи Wallet One, відкритий у банку "Центр".

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram