ГоловнаЕкономікаДержава

В "Укргазвидобування" прийшли з обшуками (оновлено)

Анонсовано екстрений брифінг голови правління компанії.

В "Укргазвидобування" прийшли з обшуками (оновлено)
Фото: 24tv.ua

Генеральна прокуратура і Служба безпеки України проводять обшуки в головному офісі держкомпанії "Укргазвидобування" в Києві.

Про це "Українські новини" повідомили в прес-службі компанії.

У рамках якого саме провадження проводять обшуки, прес-служба не уточнила.

Об 11:00 біля офісу "Укргазвидобування" анонсовано брифінг голови правління компанії Олега Прохоренка.

Оновлення. Прес-служба СБУ повідомила, що обшуки в офісах УГВ у Києві, Полтаві, Харківській області проводять у рамках кримінальної справи про розкрадання 95 млн гривень (ч.5 ст.191 Кримінального кодексу).

Стверджують, що менеджери головного офісу "Укргазвидобування" і регіональних філій підписали контракти з двома приватними охоронними структурами, хоча, за законом, приватні компанії не можна залучати до охорони особливо важливих об'єктів державної власності.

Тож охоронні фірми незаконно отримали 95 млн гривень.

У листопаді 2016 року УГВ підписало чотири угоди з компаніями "Бастіон-Сервіс" і "Альфа-Щит" про послуги патрулювання і контролю до кінця 2017 року на загальну суму 141 млн гривень.

Нагадаємо, 24 січня Національне антикорупційне бюро затримало двох колишніх заступників голови правління і начальника одного з управління держкомпанії "Укргазвидобування". За версією слідства, затримані сприяли в організації народним депутатом Олександром Онищенком корупційної схеми з розкрадання коштів при видобутку і продажу природного газу в рамках договорів про спільну діяльність з "Укргазвидобуванням", в результаті якої державі було завдано збитків на суму близько 3 млрд грн.

У травні минулого року в головному офісі "Укргазвидобування" СБУ та ГПУ вже проводили обшуки в рамках кримінальних проваджень щодо закупівлі обладнання за завищеними цінами протягом 2015-2016 років.

"Укргазвидобування", 100% акцій якого належить НАК "Нафтогаз України", є найбільшою газовидобувною компанією країни, що забезпечує близько 75% загального видобутку газу. Також експлуатує Шебелинський ГПЗ.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram