ГоловнаЕкономікаДержава

ФДМ оприлюднив графік приватизації

ОПЗ і "Центренерго" збираються продавати наприкінці року.

ФДМ оприлюднив графік приватизації
Фото: www.dyvys.in

Фонд державного майна оприлюднив графік приватизації у 2017 році. Продаж більшості великих активів заплановано на кінець року.

Документ опубліковано в офіційному виданні ФДМ "Відомості приватизації" від 6 лютого.

У березні ФДМ має намір виставити на торги "Сумихімпром" (99,9%), у вересні - Запорізький алюмінієвий комбінат (68%), у жовтні - "Центренерго" (78,3%), в листопаді - "Турбоатом" (75,2%), в грудні - Одеський припортовий завод (99,6%).

У серпні повинні пройти конкурси з приватизації "Хмельницькобленерго", "Миколаївобленерго" (по 70% акцій), "Харківобленерго" (65%), "Запоріжжяобленерго" (60,2%) і "Тернопільобленерго" (51%). Умовою приватизації цих обленерго визначено прийняття закону "Про ринок електроенергії" і впровадження стимулювального (RAB) регулювання.

У липні фонд хоче продати на фондових біржах блокпакети акцій енергогенерувальних компаній "Донбасенерго", "ДТЕК Дніпроенерго", "ДТЕК Західенерго", а також "Київенерго", "ДТЕК Дніпрообленерго", "ДТЕК Донецькобленерго", "Одесаобленерго", "Сумиобленерго" (всі - близько 25% акцій). У жовтні на торги виставлять 46% акцій "Черкасиобленерго".

Нагадаємо, в держбюджеті-2017 передбачено надходження 17 млрд грн від приватизації держпідприємств.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram