ГоловнаЕкономікаБізнес

Johnson&Johnson купує швейцарську фармкомпанію Actelion за $30 млрд

Американська корпорація хоче збільшити асортимент ліків.

Johnson&Johnson купує швейцарську фармкомпанію Actelion за $30 млрд
Фото: EPA/UPG

Американська корпорація Johnson&Johnson купує швейцарську фармацевтичну компанію Actelion Pharmaceuticals Ltd. Сума операції становитиме 30 мільярдів доларів.

Про це йдеться на сайті J&J.

Купівля Actelion дозволить J&J, яка вже є світовим лідером у галузі виробництва товарів медичного призначення, додати до асортименту продукції нову категорію лікарських препаратів.

Акціонери Actelion отримає по 280 доларів за акцію, оплата буде здійснена в грошовій формі.

Дослідницький підрозділ Actelion буде виділено в незалежну компанію R & D NewCo, акції якої будуть розміщені на біржі. Johnson&Johnson збереже за собою 16% акцій цієї компанії.

Actelion спеціалізується на випуску препаратів, які застосовують у лікуванні легеневої гіпертензії. Компанія створена 1997 року Жаном-Полем Клозелем, який зараз обіймає посаду генерального директора, його дружиною Мартін Клозель і групою дослідників, які раніше працювали в Roche Holding AG. Найвідоміший препарат Actelion - траклір, який використовується для лікування підвищеного тиску в судинах легенів.

Угода між Johnson&Johnson і Actelion стане другою за величиною у 2017 році після поглинання тютюнової компанії R.J. Reynolds її британським конкурентом British American Tobacco.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram