ГоловнаЕкономікаБізнес

Суд знову арештував нафтобазу в Херсоні

Нафтобаза виступала заставою стабкредиту, виділеного Реал-банку, який перебуває у стані ліквідації.

Суд знову арештував нафтобазу в Херсоні
Фото: bank.gov.ua

Київський апеляційний господарський суд відновив арешт нафтобази в Херсоні, яка виступала заставою стабілізаційного кредиту, виділеного Національним банком Реал-банку, що перебуває в стані ліквідації.

Про це йдеться в матеріалах суду.

16 квітня 2014 року Печерський райсуд Києва наклав арешт на нерухомість ТОВ "Всеукраїнський промисловий союз" - нафтобазу в Херсоні. Спочатку голова Нацбанку Валерія Гонтарева особисто просила скасувати арешт майна у зв'язку з необхідністю його подальшої реалізації.

Прокурор заперечував проти задоволення клопотання, посилаючись на те, що власника нафтобази Сергія Курченка і колишнього начальника департаменту нафтопродуктів "СЄПЕК" Сергія Кривого оголошено в розшук і у зв'язку із цим кримінальне провадження не зупинено.

У березні 2016 року суд відмовив голові Нацбанку в задоволенні позову.

Потім Нацбанк із позовом до Національної поліції звернувся в Господарський суд Києва з вимогою скасувати арешт майна. 11 жовтня Господарський суд задовольнив вимогу НБУ і скасував арешт нафтобази.

Не погоджуючись із рішенням суду, Нацполіція звернулася до Київського апеляційного господарського суду зі скаргою. Суд задовольнив позов Нацполіції і скасував рішення Госпсуду про скасування арешту нафтобази.

Нагадаємо, в листопаді 2016 року Нацполіція звернулася до суду з проханням відновити арешт нафтобази в Херсоні.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram