ГоловнаЕкономікаДержава

МЕРТ відхрестилося від призначення директора поліграфкомбінату "Україна"

Міністерство обіцяє провести конкурс, коли набуде права керувати держпідприємством.

МЕРТ відхрестилося від призначення директора поліграфкомбінату "Україна"

Міністерство економічного розвитку і торгівлі стверджує, що ще не набуло права керувати держпідприємством "Поліграфічний комбінат "Україна", тому кадрових рішень, що стосуються підприємства, не приймало.

"Станом на 20 січня 2017 року ДП "Поліграфічний комбінат Україна" ще залишається в сфері управління Національного банку України. Зараз здійснюється процедура передачі цього підприємства зі сфери управління НБУ в сферу управління Мінекономрозвитку відповідно до законодавства. Тому кадрові рішення, що стосуються підприємства, Мінекономрозвитку не приймало", - йдеться в заяві МЕРТ.

Водночас міністерство має намір забезпечити проведення прозорого і відкритого конкурсу на посаду керівника ДП "Поліграфічний комбінат Україна", про перебіг якого буде повідомляти громадськість і ЗМІ.

У заяві МЕРТ зазначено, що ДП "Поліграфічний комбінат Україна" - підприємство, яке має стратегічне значення для економіки і безпеки держави. Відповідно до законодавства України, призначення керівників підприємств, що мають стратегічне значення для економіки і безпеки держави з вартістю активів або річним розміром чистого доходу понад 200 млн грн, здійснюється за результатами конкурсного відбору відповідно до порядку, затвердженого постановою уряду №777.

Нагадаємо, напередодні в ЗМІ з'явилася інформація про призначення на посаду директора поліграфкомбінату "Україна" Ігоря Когута, раніше - директора ТОВ "Укрспецполіграфія" (консорціум ЄДАПС), а також керівника компанії "ЄДАПС-принт".

Консорціум ЄДАПС при Вікторі Януковичі друкував за завищеними цінами паспорти, водійські посвідчення, акцизні марки та голограми. В останні чотири роки документи суворої звітності (паспорти, посвідчення, акцизні марки й інші) почав друкувати поліграфкомбінат "Україна".

Директор ДП "Поліграфічний комбінат "Україна" Максим Степанов у середині січня 2017 року призначений головою Одеської обласної державної адміністрації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram