ГоловнаЕкономікаДержава

Великий гранітний кар'єр у Житомирській області повернули в держвласність

Головинський кар'єр підлягає приватизації.

Великий гранітний кар'єр у Житомирській області повернули в держвласність

Єдиний майновий комплекс держпідприємства "Головинський кар'єр" (смт Головине Житомирської області) повернуто у державну власність з незаконного користування колишнього орендаря, повідомляють на сайті Фонду державного майна.

Договір оренди кар'єра, укладений з ПАТ "Головинський граніт" (Київ), закінчився 21 грудня 2015 року, проте підприємство відмовилося повертати державі її власність і ухилялося від цього понад рік.

"З питання повернення "Головинського кар'єру" державі пройшло близько 100 судових засідань, які регіональне відділення ФДМ у Житомирській області виграло. Але колишній орендар не тільки не виконав рішення судів, а й створював безліч перешкод для повернення державного майна в держвласність. Наприклад, була найнята приватна охорона, яка чинила опір правоохоронним органам", - йдеться в повідомленні.

Зазначають, що Головинський кар'єр є одним з найважливіших об'єктів держави у видобувній галузі. Обсяг запасів унікального граніту, який використовують у будівництві і в оздобленні, в ньому оцінюють ще на 200 років.

Цей об'єкт внесли до приватизаційного списку 2015 року, він підлягає приватизації.

Читайте головні новини LB.ua в соціальних мережах Facebook, Twitter і Telegram